Köp- och leveransvillkor samt Integritetspolicy

Behandling av personuppgifter
För att kunna genomföra ett köp hos oss måste du godkänna våra köpvillkor, samt vår behandling av de personuppgifter du lämnat i samband med köpet.
Personuppgifterna hanteras i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Denna hittar du här.

Köpinformation/Betalningsvillkor
När du gjort din beställning hos Hockeymamma.se skickar vi en orderbekräftelse till dig via e-post. Får du ingen orderbekräftelse vänliga kontrollera att du uppgett korrekt mailadress samt om mailet kan ha hamnat i din skräppost.
För att kunna handla hos oss måste du vara över 18 år.
Alla priser på våra varor anges inklusive moms.

I dagsläget skickar vi endast inom Sverige.

Betalning kan ske via bank/kreditkort med VISA och Mastercard, swish eller med faktura via Swedbank pay. Nedan finns mer information och villkor.

PayEx

Vi använder PayEx som betalningsväxel. Tjänsten är säker och certifierad enligt PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard). Secure Socket Layer (SSL) skapar en säker och krypterad förbindelse mellan din dator och vår betalningsserver (PayEx). All överföring sker tryggt utan att obehöriga kan komma åt någon information. Vi lagrar heller aldrig några konto- eller kortuppgifter. Vid betalning på internet använder PayEx Secure Electronic Transaction (SET), som är en internationell säkerhetsstandard för onlinebetalningar.

Kortbetalning

Vi erbjuder kortbetalningar via VISA och Mastercard. PayEx krypterar all känslig kortdata så att ingen obehörig får tillgång till uppgifterna.

Vid köp fyller du i typ av kort, kortnummer, giltighetstid och CVC-kod. En verifiering görs för att kontrollera att kortuppgifterna stämmer och att det finns täckning på kontot.

Swish

Via PayEx erbjuder vi även betalning med swish.

Användarvillkor för faktura via Swedbank pay

Information om personuppgifter och kreditprövning
Insamling av personuppgifter och kreditprövning är en förutsättning för vi ska kunna behandla önskemål om betalning på kredit. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Tas en kreditupplysning kommer en kopia att skickas till dig per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Vi kommer att lämna de personuppgifter som inhämtas i samband med köp till PayEx, 621 88 Visby, som behandlar personuppgifter i syfte att utföra identifikation och kreditkontroll, för fakturering och annan hantering som är knuten till fordran, samt för statistik- och analysändamål exempelvis för att undvika bedrägerier, för att utveckla nya produkter och för beslutsstöd vid inkasso. Uppgifterna kan lämnas ut till underleverantörer och till myndigheter och annan som har rätt till uppgifterna enligt lag. Uppgifterna kan också användas för marknadsföring av PayEx produkter, via brev, e-post eller på annat sätt, om du inte skriftligen anmäler till PayEx att du inte samtycker till detta på den adress som PayEx anvisar.

Information om överlåtelse
”Fordran kommer att överlåtas till PayEx Sverige AB, 556735- 5671, S:t Hansplan 1, 621 88 Visby. Betalning med befriande verkan kan därför bara ske till PayEx på det konto som PayEx anvisar”.

Leveransvillkor
Leverans sker till din folkbokföringsadress.

Betalningsvillkor
Faktura ska betalas så att den är mottagaren till handa senast 14 dagar efter fakturadatum. Vid försenad eller utebliven betalning tillkommer dröjsmålsränta med gällande reporänta + 19,00%, dock lägst 20 % samt ersättning för skriftlig betalningspåminnelse med det belopp som anges i lag (1981:739) om ersättning för inkassokostnader mm eller motsvarande lag som ersätter denna”.

Ångerrätt – Öppet köp
Vi vill att våra kunder ska vara nöjda med sina köp hos oss, men skulle du som kund vilja returnera en vara till oss gäller ångerrätt enligt lagen om distansavtal. Ångerrätt gäller i 30 dagar från det att du som kund mottagit varan. För att tillämpa ångerrätten ska du meddela detta till oss via e-post, info@hockeymamma.se. Ange ordernummer samt vilken/vilka varor du önskar returnera.

En vara som returneras till oss ska vara i väsentligt oförändrat skick samt i orginalförpackning. Du har som kund rätt att undersöka varan när du får den. Har varan dock använts eller hanterats i en omfattning större än vad som varit nödvändigt för att undersöka den, kommer vi att göra ett värdeminskningsavdrag. Det innebär att du som kund blir skyldig att ersätta oss för den värdeminskning som uppkommit till följd av att varan hanterats på ett sätt som inte kan anses nödvändigt.

Som köpare står du själv för frakten vid retur i samband med öppet köp. Varorna sänder du senast 14 dagar efter att du meddelat oss att du vill använda ångerrätten till:
Hockeymamma
Terminalvägen 14
861 36 TIMRÅ

Ordersumman betalas tillbaka till kund snarast, senast inom 14 dagar från det att varan mottagits.

Leveranser
Vi skickar dina varor som brev eller paket med PosNord eller DHL. Fraktsättet bestäms utifrån vikt och mått på ditt brev/paket och du avsieras via sms eller e-post vilket fraktsätt som använts när paketet skickats. Tyngre försändelser samt de som överstiger PostNords mått för Varubrev skickas med DHL Servicepoint. Brev under 100 gram skickas med vanligt brev och aviseras ej.

Normal leveranstid är mellan 2-4 arbetsdagar efter det att vi mottagit din beställning. Vi skickar normalt dina saker senast dagen efter du lagt din beställning, med reservation för särskilda händelser vilket då framgår på startsidan i webbutiken (i bildspelet) eller vid händelser utom vår kontroll. På vissa ställen har DHL inte daglig leverans till mottagningsorten och leveranstiden kan då bli något längre. Vill du se hur leveranstiden ser ut till dig vänligen testa detta hos DHL här (postnummer för upphämtningsadress är 861 36).

Vid leverans med DHL Servicepoint går det inte att uppge en Box-adress som leveransadress.

Om någon vara har en längre leveranstid framgår det i informationen om den aktuella varan. Om Hockeymamma.se inte kan leverera varan inom angiven leveranstid har du som köpare rätt att häva köpet.

Hos oss finns inget minsta ordervärde. Fraktkostaden är en enhetsfrakt på 29:-. Order över 499:- är fraktfri.

Du kan också välja att hämta din order på vårt lager i Timrå. Vi kontaktar dig via sms eller mail när dina saker packats. Hämtning sker efter överenskommelse om tid, vardagar dagtid. 

Ej uthämtade paket
För paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 150:- Försändelser ligger kvar hos utlämningsstället i 14 dagar och skickas därefter tillbaka till oss.

Reklamation
Vi kontrollerar alltid varorna innan de skickas till dig! Skulle du som kund ändå få en vara som är skadad meddela oss detta snarast. Vid reklamation står Hockeymamma.se för frakten vid retur till oss. När du reklamerar en vara till oss kan du välja att få pengarna tillbaka eller, om det är möjligt, att få en ny vara skickad till dig.

Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Force Majeure
Händelse såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför Hockeymamma.ses kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure vilket innebär att Hockeymamma befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingågna avtal.

Övrigt
Färger kan skilja sig åt mellan olika skärmar.

 

Integritetspolicy
Från och med den 25 maj 2018 gäller en ny lag för hantering av personuppgifter, dataskyddsförordningen GDPR, som är gemensam för alla EU/EES-länder. Som en del i GDPR har du rätt att veta vilka uppgifter företag och organisationer samlar in om dig, i vilket syfte det görs och hur du går tillväga för att rätta uppgifter eller begära att de ska tas bort.
Hockeymamma.se ansvarar för de personuppgifter du som kund lämnar till oss. Dessa uppgifter används för att du ska kunna genomföra ett köp, få din beställning skickad samt i marknadsföringssyfte.

Vilka uppgifter samlar vi in och varför samt vilka få ta del av dem?
Vid köp lagras ditt namn, dina adressuppgifter, mobiltelefonnummer, e-postadress samt personnummer i vårt webbutikssystem som tillhandahålls av Nordisk e-handel. Till dessa kopplas uppgifter om dina köp. Uppgifterna lagras på ett kundkort samt på order som läggs i butiken.
Alla våra betaltjänster tillhandahålls av PayEx/Swedpank pay vilka därmed också får tillgång till ovanstående uppgifter.
För att vi ska kunna skicka dina varor till dig används ditt namn samt dina adressuppgifter i speditörens system, i vårt fall DHL samt Postnord. Här används också mobilnummer alternativt e-postadress för att du ska kunna aviseras om att paketet är på väg/framme.
Om du har tackat ja till att ta emot vårt nyhetsbrev lagras din e-postadress i det system vi använder för att skicka ut dem. Du kan enkelt avregistrera dig från nyhetsbrevet genom att klicka på Unsubsrcribe längst ner i brevet eller skicka ett mail till oss på info@hockeymamma.se
Vi använder e-post, meddelande via Facebook samt i vissa fall sms i kontakt med kunder för att sköta vår kundadministration. Dessa sparas tills vidare eller raderas vid er begäran.
Vi använder oss av tjänsten Google Analytics för att få en bild av hur vår sida används och därmed samla in statistik kring det. Detta görs i syfte att förbättra sidans innehåll och hur du som besökare navigerar på sidan. Information om cookies och hantering av det hittar du nedan.
Vi lämnar inte ut dina uppgifter till någon utanför vår verksamhet med undantag för de som nämns ovan.

Dina rättigheter
Du har rätt att begära information om vilka uppgifter vi har om dig. Du har rätt att begära att dina personuppgifter rättas om de är felaktiga samt att de kompletteras om de är ofullständiga. Du har rätt att begära att de personuppgifter vi har om dig raderas med undantag för följande situationer:
- Du har ett pågående ärende hos oss, en order som inte skickats eller ett retur- eller reklamationsärende.
- Vid köp hos oss lagras de uppgifter som krävs för att göra en beställning i bokföringssyfte. Dessa uppgifter måste lagras i sju år enligt Bokföringslagen.
Vid frågor om ovanstående eller övriga ärenden samt för att begära rättelse av personuppgifter skicka ett mail till oss på info@linasgladjeyra.se
Vid eventuella personuppgiftsincidenter rapporteras de inom 72 timmar till Datainspektionen.

Cookies
Denna webbutik använder sig av cookies. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information för att hjälpa webbutiken att identifiera och följa användare. Cookies finns som sessionscookies och som cookies som lagras permanent på din dator. Under tiden för ditt första besök i webbutiken blir din webbläsare tilldelad en sessionscookie som är unik och som används för att inte blanda ihop dig som användare med andra användare. För att kunna använda webbutiken bör du tillåta cookies i din webbläsare. Denna typ av cookie används enbart för att ge dig som besökare en bättre upplevelse och support och lagrar inga personliga uppgifter om dig. Cookies kan raderas. I denna webbutik används cookies exempelvis för att hålla koll på din kundvagn, dina inställningar och vilka sidor du besökt för att kunna ge dig en bättre kundupplevelse och support.
Vi använder oss också av Google Analytics som mäter trafiken på webbplatsen samt Google Adwords remarketing som används för att visa skräddarsydda annonser baserat på vilka sidor du besökt. Dessa kan visas när du besöker webbplatser som ingår i Google Display-nätverk eller när du söker efter termer relaterade till våra produkter på Google.
Facebook: Facebook beskriver sin användning av cookies här: https://www.facebook.com/help/cookies/
Instagram: Instagram beskriver sin användning av cookies här: https://www.instagram.com/legal/cookies/
YouTube: https://www.youtube.com/static?template=privacy_guidelines

Hantera dina cookieinställningar
Om du inte accepterar att cookies används kan du stänga av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar. Detta kan dock medföra att du inte kan använda våra sidor med full funktionalitet.